Beteenderådgivning katt

På Blå Stjärnans Djursjukhus jobbar vi även med beteenderådgivning för katt. För att börja med det måste man ha gjort ett veterinärbesök hos oss eller på annan klinik för att konstatera att kattens beteende inte beror på någon sjukdom.

 

Katter är ensamlevande djur som inte är anpassade för att leva i större grupper. Med oss lever de ofta med andra katter, djur och självklart oss människor. Detta kan leda till stress som yttrar sig genom olika beteendeförändringar. Stressen kan leda till sjukdomsliknande symtom och för att hjälpa katten på bästa sätt erbjuder vi kvalificerad beteenderådgivning. Då stressrelaterade problem ofta liknar fysisk sjukdom behövs en veterinärundersökning innan första beteendekonsultationen påbörjas.

För att underlätta första samtalet är det bra om du har förberett dig genom att läsa och fylla i frågeformuläret som finns att ladda ner lite längre ner på sidan. Första konsultationen betalas i förskott och är en timma och i det priset ingår även nästa uppföljande 30-minuters konsultation.

 

Anneli Johansson
Inriktning: Beteendekonsultation katt och djursjukvård. 

Anneli är utbildad djurparksskötare och leg. djursjukskötare. Hon tog examen från Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara år 2005. Anneli har arbetat med lantbruksdjur och på Kolmårdens Djurpark, där hon bl a. jobbade med de stora kattdjuren. Hon har också arbetat med hästar och ridit sedan hon var barn. Sedan våren 2006 jobbar Anneli på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg. Anneli har ett stort kattintresse men arbetar också på den exotiska avdelningen. Hon har suttit med i Blå Stjärnans kattgrupp sedan starten och är nu den som ansvarar för gruppen. I gruppen arbetas det kontinuerligt med att förbättra tillvaron för katterna på djursjukhuset, men även för katter i sin hemmamiljö.

Anneli var delaktig i processen att Blå Stjärnan blev en Cat Friendly Clinic år 2014, som Sveriges första djursjukhus. Annelie sitter med i styrelsen för Göteborgs Djurskyddsförening och har gått flera kurser för Sara Heath, en internationellt känd beteendeveterinär. 

Här kan du ladda ner formuläret för Beteenderådgivning katt.

Pris för telefonkonsultation uppstart  (60 min + uppföljande samtal 30 min) 1530 kr. Uppföljande samtal efter uppstartspaket, telefonkonsultation 30 min 655 kr.  

För att boka tid ring vår växel 031-65 35 00, vardagar mellan 07.00 - 21.00.

 

-->