Smådjur och exotiska djur

Små djur är en stor sak för oss. Oavsett om du har en tigerpyton med sårskada, en kakadua med värpnöd, en kanin med magproblem eller en sköldpadda med spräckt skal så har vi resurser och kompetens att hjälpa dig på Blå Stjärnans Djursjukhus.

För oss är det lika självklart att det skall finnas en specialist för din fågel eller orm, som att det ska finnas en ortoped för din hund. Vår smådjur/exo–avdelning fungerar som ett litet sjukhus i sjukhuset. Exo har ett eget väntrum, inrett i grönt för att ditt djur skall känna sig välkommet, två mottagningsrum och två operationssalar. För de djur som får stanna kvar hos oss har vi moderna djurstallar inredda för att passa de olika djurslagen.

Veterinär Bo Runsten har i över 25 år ansvarat för de exotiska djuren på Blå Stjärnans Djursjukhus och idag har vi ett helt team av erfarna veterinärkollegor och specialiserade djursjuksköterskor.

 

Kaninvaccination 8/6

Äntligen är det här!
Nobivac Myxo RHD Plus, det nya kombinerade kaninvaccinet mot både gulsot typ 1 och 2 och kaninpesten(myxomatos).

Det är viktigt att årligen vaccinera sin kanin inför betessäsong då vilda kaniner sprider smittan. 
Även innekaniner rekommenderas att vaccineras då de annars kan bli mycket sjuka av en indirekt smitta från ex stingande insekter eller när man plockar in maskrosblad och annat grönt utifrån.

Vi kör en uppsamling där alla kaninägare får möjlighet att vaccinera sin kanin inför sommaren.
Detta sker måndagen den 8 Juni. 
Därefter kommer vi inte ha möjlighet att vaccinera på grund av låg bemanning under sommaren.

Ring vår Kundservice på 031-65 35 00 (vardagar 07.00-21.00) för att boka tid!

Välkomna! 

 

Om vaccinet
Vaccination kan ske från 10 veckors ålder. Filavacc (mot kaningulsot) immuniserar mot både RHDV 1 & 2. För att upprätthålla immunisering rekommenderas vaccination en gång per år.
Vi rekommenderar även att kan upprätthåller sin vaccination mot kaninpest (Nobivac) årligen.

För mer information angående gulsot: http://www.sva.se/djurhalsa/andra-djurslag/kanin-sjukdomar/kaningulsot

 

Kaninvänlig klinik

Av Sveriges Kaninvälfärdsförening har vi fått utmärkelsen ”Kaninvänlig klinik”. Kaniner är Sveriges tredje vanligaste sällskapsdjur och det är en självklarhet att kunna erbjuda god omvårdnad och korrekt veterinärmedicinsk behandling av kaniner. Samt att vi har en bra miljö som är så stressfri som möjligt.

 

 

Utbrott av kaningulsot i ny skepnad kräver kompletterande vaccination. Läs mer här!

 

-->