Smådjur och exotiska djur

Små djur är en stor sak för oss. Oavsett om du har en tigerpyton med sårskada, en kakadua med värpnöd, en kanin med magproblem eller en sköldpadda med spräckt skal så har vi resurser och kompetens att hjälpa dig på Blå Stjärnans Djursjukhus.

För oss är det lika självklart att det ska finnas en specialist för din kanin, fågel eller orm, som att det ska finnas en ortoped för din hund. Vår smådjur/exo–avdelning fungerar som ett litet sjukhus i sjukhuset. Exo har ett eget väntrum, inrett i grönt för att ditt djur skall känna sig välkommet, två mottagningsrum och två operationssalar. För de djur som får stanna kvar hos oss har vi moderna djurstallar inredda för att passa de olika djurslagen.

Veterinär Bo Runsten har i över 25 år ansvarat för de exotiska djuren på Blå Stjärnans Djursjukhus och idag har vi ett helt team av erfarna veterinärkollegor och specialiserade djursjuksköterskor.

Kaninvänlig klinik
Av Sveriges Kaninvälfärdsförening har vi fått utmärkelsen ”Kaninvänlig klinik”. Kaniner är Sveriges tredje vanligaste sällskapsdjur och det är en självklarhet att kunna erbjuda god omvårdnad och korrekt veterinärmedicinsk behandling av kaniner. Samt att vi har en bra miljö som är så stressfri som möjligt.

Vaccination kanin
Vaccination kan ske från 5 veckors ålder. Om kaninmamman är vaccinerad så rekommenderas vaccination från 7 veckors ålder. Nobivac myxo-RHD plus immuniserar mot både RHDV (kaningulsot) 1 & 2 samt myxomatos (kaninpest).

För att upprätthålla immunisering rekommenderas vaccination en gång per år.
Boka tid genom att kontakta vår Kundservice 031-65 35 00 (vardagar 07.00-21.00). 

Läs mer om kaningulsot här.

-->