Kastrering

Kastrering av hanhund

Vid en kastration av en hanhund tas testiklarna bort. Operationen utförs av en kirurg på vår operationsavdelning i full narkos, övervakad av en leg djurjsukskötare med narkoskompetens. Hunden är smärtlindrad kontinuerligt under och efter ingreppet.

I de flesta fall kräver inte ingreppet utvändiga stygn i huden, utan huden limmas istället. Både med eller utan utvändiga stygn i huden innebär operationen att hunden har krage på sig i 10-14 dagar efter ingreppet medan operationssåret läker.

En kastrerad hanhund har lättare att gå upp i vikt. Våra kostrådgivare kan rekommendera lämplig kost för att förhindra detta.

Kastrering av hankatt

Vid en kastration av en hankatt tas testiklarna bort. Operationen utförs av en kirurg på vår operationsavdelning i full narkos, övervakad av en leg djursjukskötare med narkoskompetens. Katten är smärtlindrad kontinuerligt under och efter ingreppet. Om du önskar ID-märker vi gärna katten vid samma tillfälle. Vi värnar om kattens trygghet och då är ID-märkning viktig.

Det tar 10-14 dagar för såret att läka, och katten måste hållas inne under denna period. En krage förhindrar att han slickar på såret. Operationssåret är mycket litet och läker av sig självt under denna period.

En kastrerad hankatt har lättare att gå upp i vikt. Våra kostrådgivare kan rekommendera lämplig kost för att förhindra detta.