Kirurgikliniken

På vår kirurgavdelning utförs alla typer av operationer, alltifrån enklare ingrepp till mer avancerad kirurgi såsom ortopedi, ögonkirurg, mjukdelskirurgi, käkkirurgi och thoraxkirurgi.

På vardagarna utförs planerad kirurgi, till exempel ingrepp i buk- och brösthåla och korsbandsoperationer. Men vi är också redo att dygnet runt söva och operera akut sjuka djur. Det kan röra sig om magomvridning, kejsarsnitt, brusten mjälte med mera.

Avdelningens legitimerade djursjuksköterskor har god kompetens inom anestesiologi och är vana att söva och övervaka svårt sjuka djur. Hos oss arbetar några av Sveriges mest erfarna kirurger när det kommer till ortopedi och avancerad mjukdelskirurgi.

Mjukdelskirurgi spänner över ett stort område, från kastreringar via ”titthålstekniker” som laparoskopi, till hjärtkirurgi och interventionell radiologi där avancerad bilddiagnostik gör kirurgin så minimalt invasiv som möjligt.

Många av våra operationer utförs på patienter som är remitterade hit från andra kliniker, då Blå Stjärnans Djursjukhus både har kunnandet och utrustningen att utföra avancerad kirurgi samt att övervaka narkoser på svårt sjuka djur. Vår operationsavdelning har utrustning för bland annat artroskopi, laparaskopi, kataraktoperationer, proteskirurgi, thoraxkirurgi och neurokirurgi. Vi förstärker smärtlindringen under operationer med nervblockader allt för att minimera smärtan och obehaget som en operation kan innebära för ditt djur. Efter operationstillfället får du som ägare stöd från klinikens team av veterinärer och sjukgymnaster samt råd för vård i hemmet.