Laboratorium

 

13 april 2022 (316).JPG

På Blå Stjärnans Djursjukhus har vi ett eget modernt och välutrustat laboratorium, vilket gör att vi inte behöver skicka iväg alla prover och vänta på provsvar. I första hand analyserar vi prover från våra egna patienter, men det kommer också prover på remiss från andra veterinärer.

I laboratoriet arbetar biomedicinska analytiker, alla med bred kompetens och lång erfarenhet. Här utförs analyser med avancerad teknik inom hematologi, klinisk kemi, cytologi, mikrobiologi, endokrinologi samt parasitologi.

De flesta proverna kommer från hund och katt men det görs även analyser på prover från exotiska djur som gnagare, fåglar och reptiler. Ett fåtal analyser skickas till andra externa laboratorium inom Sverige samt utomlands.

I vårt laboratorium tar vi även hand om blodet från våra blodgivare, samt kontrollerar blodgrupp hos hund och katt. Laboratoriet är öppet alla dagar i veckan och under kvällar och nätter finns ett akutlab på intensivvårdsavdelningen att tillgå. Där utförs ett flertal patientnära analyser.