Ögon

Blå Stjärnans Djursjukhus erbjuder ögonlysning flera dagar i veckan.

På ögonkliniken arbetar veterinärerna Karin Nygren, Marika Svensson och Viveca Mattesson som är auktoriserade ögonlysare och specialister i hundens och kattens sjukdomar.

Vi utför såväl enkla som avancerade ögonundersökningar och operationer. Vi kan erbjuda ögonlysning flera dagar i veckan.

Viveca Mattesson arbetar som konsult inom ögonkirurgi och utför bland annat operation av grå starr.

Ögonlysning

Ögonlysning är en grundlig ögonundersökning på hundar som görs i avelssyfte för att upptäcka ärftliga ögonsjukdomar. Karin Nygren och Marika Svensson är auktoriserade ögonlysare och vi kan erbjuda ögonlysning flera dagar i veckan. Ring vår Kundservice för att boka tid 031-65 35 00 (vardagar 07.00-21.00) eller boka online här.

Ögonlysning av valp- eller kattungekull bokas via Kundservice 031-65 35 00.

Se våra priser på ögonlysning här.

Ögonundersökningar och operationer

På ögonkliniken utförs såväl enkla som avancerade ögonundersökningar och operationer. Vanliga sjukdomar är sår på hornhinnan, infektioner, nedsatt tårproduktion, inrullade ögonlock, felväxande ögonhår, grå starr och glaukom (förhöjt tryck). Vi undersöker med olika hjälpmedel och vi har instrument som gör att vi kan titta med förstoring på både främre och bakre delarna av ögat och vi kan mäta ögats tryck.

Vi utför även olika typer av ögonoperationer och Blå Stjärnan är nu det enda djursjukhuset i Västsverige som kan operera i ögats inre delar, såsom i samband med gråstarr (kataraktoperation).

Det är viktigt att söka veterinär
  • snarast om ditt djur har ont och/eller inte vill öppna ögat
  • om ögat förändrat färg eller är varigt/kladdigt
  • om ditt djur plötsligt verkar se dåligt