Ögonklinik

Blå Stjärnans Djursjukhus har tre auktoriserade ögonlysare och kan därmed erbjuda ögonlysning alla vardagar i veckan, både dag- och kvällstid. Det är veterinärerna Karin Nygren, Viveca Mattesson och Marika Svensson.

 

I Blå Stjärnans ögonteam arbetar fyra veterinärer och fyra djursjukskötare som har specialiserat sig på ögon. Ögonteamet samarbetar med Professor Kristina Narfström som är världskänd för sin forskning inom näthinnesjukdomar.

 

Ögonlysning

Ögonlysning är en grundlig ögonundersökning på hundar som görs i avelssyfte för att upptäcka ärftliga ögonsjukdomar. Vi har tre auktoriserade ögonlysare och det är veterinärerna Karin Nygren, Viveca Mattesson och Marika Svensson. Därmed kan vi erbjuda ögonlysning flera dagar i veckan, både dag- och kvällstid. Ring vår Kundservice för att boka tid 031-65 35 00 (vardagar 07.00-21.00).

Pris ögonlysning
675:- Enstaka hund och katt

För dig som äger och önskar ögonlysa ytterligare hund/katt vid samma besök är kostnaden 575:- från djur nr 2.

 

Ögonundersökningar och operationer

På ögonkliniken utförs såväl enkla som avancerade ögonundersökningar och operationer. Vanliga sjukdomar är sår på hornhinnan, infektioner, nedsatt tårproduktion, inrullade ögonlock, felväxande ögonhår, grå starr och glaukom (förhöjt tryck). Vi undersöker med olika hjälpmedel och vi har instrument som gör att vi kan titta med förstoring på både främre och bakre delarna av ögat och vi kan mäta ögats tryck.

Vi utför även olika typer av ögonoperationer och Blå Stjärnan är nu det enda djursjukhuset i Västsverige som kan operera i ögats inre delar, såsom i samband med gråstarr (kataraktoperation).

 

Det är viktigt att söka veterinär

  • snarast om ditt djur har ont och/eller inte vill öppna ögat
  • om ögat förändrat färg eller är varigt/kladdigt
  • om ditt djur plötsligt verkar se dåligt

 

 

-->