Inför besöket

Börja på ett enkelt sätt, skapa en känsla av att frivillighet, du kan ha hunden i kopplet så den inte går iväg men den skall inte känna sig fasthållen utan vilja vara kvar på plats av fri vilja. Så småningom vill man nå en nivå där ni även kan hålla ”fast” hunden men det skall fortsatt vara en känsla av trygghet hos dig. Tänk på att hundar har integritet precis som vi människor och därför kan något som är en enkel grej för en hund vara som ett övergrepp för en annan hund.

För att skapa en lugnare miljö för djuret och för att kvalitetssäkra kommunikationen mellan djurägare och veterinär rekommenderar vi att max två djurägare följer med djuret in på besöket.

Eftersom djuren inte själva kan tala om vad som är fel är det viktigt att du kan berätta för veterinären hur du upplever att ditt djur mår och beter sig.

Klinikmottagningen fungerar precis som en mottagning på ett vanligt sjukhus. Alla patienter tas emot och skrivs in i receptionen och därefter får ni träffa en veterinär. Veterinären gör en grundläggande undersökning, som ibland behöver kompletteras med exempelvis urin- eller blodprov, ultraljud eller röntgen. Tillsammans med veterinären bestämmer du som djurägare vilka prover som ska tas och hur eventuell behandling ska gå till.

Inför alla besök

Se till att ha med legitimation samt ett giltigt försäkringsbesked till registreringen i receptionen.

Är du osäker på vad försäkringsbolaget ersätter kan du alltid kontakta ditt försäkringsbolag och ta reda på det innan du kommer till oss. På ditt försäkringsbrev kan du se om din försäkring har undantag för några sjukdomar.

Ta med stamtavla och eventuellt EU-pass inför besiktning, vaccination, ögonlysning och höftledsröntgen.

Om du får förhinder, tänk på att avboka ditt besök senast klockan 17.00 dagen innan besöket. Uteblivet besök debiteras.

Inför röntgen

Kom ihåg att inte ge din hund eller katt mat efter kl. 22:00 kvällen innan röntgen.

Tänk på att även ta med din hunds stamtavla vid SKK-röntgen.

Inför operation

Det är viktigt att djuret är fastande inför en operation eller sövning. Ingen mat ska ges efter klockan 22:00 kvällen innan men djuret ska alltid ha tillgång till vatten.

OBS! Fastandet gäller ej kanin och marsvin som ska ha fri tillgång till mat hela tiden.

Unga valpar under 12-veckors ålder ska inte svältas så lång tid innan narkos och kan därför ibland rekommenderas en mycket liten portion mat på morgonen innan ankomst. Fråga gärna oss om du är osäker!

Bada gärna hunden/katten dagen före operation så minskar risken för infektion i operationssåret.

Tänk på att rasta djuret ordentligt innan ni kommer in till oss!